top of page

Beplantingsplan

Een doordacht beplantingsplan is essentieel bij de ontwikkeling van uw tuin. Het beplantingsplan wordt standaard gratis geleverd bij uw tuinontwerp. Uiteraard is het ook mogelijk om alleen een compleet beplantingsplan te laten maken, zonder een tuinontwerp. Er zijn duizenden soorten planten in diverse groepen. Welke soorten doen het in uw tuin en welke niet? Welke soorten en groepen vindt u mooi? Uiteraard moet er rekening gehouden worden met standplaats (zon of schaduw), hoogte, bloeitijd, kleur, kleurcombinaties, bladvormen, bloemvormen, wintergroenheid en niet te vergeten de gewenste stijl!

Het is dus van essentieel belang om de juiste combinaties op de juiste plek te zetten in samenhang met uw wensen, onderhoudsbesteding en architectonische aspecten.

 

Wat kunt u van een het beplantingsplan verwachten? Afhankelijk van het ontwerp wordt deze voorzien van nummers of rechtstreeks voorzien van plantennaam (Nederlandse en/of Latijnse naam). De nummers corresponderen met de plantenlijst. De gebruikte beplanting wordt omschreven. Verder wordt er een afbeelding van de plant bijgevoegd (indien aanwezig) zodat u direct een indruk krijgt wat er in de tuin komt. In een persoonlijk gesprek wordt er een toelichting gegeven op het beplantingsplan. Tevens kan door een juiste beplanting het onderhoud van uw tuin behoorlijk verminderd worden! De volledige beplanting kunt u door ons laten leveren. Geheel vrijblijvend kunnen wij een prijsopgave voor u maken. De prijs is zeer concurrerend met de tuincentra. Bij levering van beplanting in combinatie met een tuinontwerp ontvangt u 15% korting op de normale verkoopprijs van bomen, heesters en planten.

Het is mogelijk om de planten door ons uit te laten zetten, op de juiste plek en afstand zodat u deze zelf kunt planten. U kunt er ook voor kiezen om het gehele beplantingstraject te laten verzorgen. Wij werken samen met professionele hoveniers. Indien u dit wenst vragen wij graag een prijsopgave voor u op.

Indien u een onderhoudsplan wenst is dit uiteraard mogelijk. Hierin wordt nader ingegaan op het (periodiek) onderhoud, bemesting en snoeitips van al uw planten, heesters en bomen. De prijs van een onderhoudsplan is op aanvraag.

Levering planten

Wij kunnen vrijwel alle soorten bomen, heesters en planten voor uw tuin leveren. Onze beplanting betrekken wij rechtstreeks van de beste kwekers, en is gegarandeerd kleur- en soort echt.

Houdt u er rekening mee dat bomen, hagen en veel struiken moeten worden geplant in de maanden november t/m half april. Vaste planten kunnen in principe het hele jaar door worden geleverd en geplant.

Bij levering van beplanting in combinatie met een tuinontwerp ontvangt u 15% korting op de normale verkoopprijs van bomen, heesters en planten. Wij stellen graag een vrijblijvende offerte voor u op.

Nazorg

Beplanting heeft tijd nodig om zich te ontwikkelen. Afhankelijk van het seizoen komen wij na een bepaalde tijd weer bij u langs om te bepalen of alles groeit naar behoren.

bottom of page