top of page

Tuinontwerp

U wilt uw bestaande tuin veranderen of een nieuwe tuin aanleggen: hierbij is een doordacht ontwerp onmisbaar. Aan de hand van uw wensen en mogelijkheden maakt ons bureau een creatief tuinontwerp, waar uzelf of de hovenier, mee aan de slag kan.

Of het nu gaat om een strakke moderne tuin of een landelijke tuin, een kleine stadstuin of een perceel bij een vrijstaande (nieuwbouw) woning; wij maken een ontwerp op maat voor u, incl. het bijbehorende beplantingsplan.

Ontwerpen van de tuin

Onze tuinontwerpen sluiten zoveel mogelijk aan bij uw wensen en mogelijkheden. Ze zijn praktisch en goed uitvoerbaar voor de hovenier, maar ook doe-het-zelvers kunnen de tuin aanleggen met ons ontwerp, eventueel met onze begeleiding.

De ontwerpen worden op schaal gemaakt. Alles staat precies op maat aangegeven en de te gebruiken materialen staan in het ontwerp beschreven.

Indien gewenst is het mogelijk dat, naast het ontwerp op schaal, een volledig 3D ontwerp aan u gepresenteerd wordt zodat u zich een goed beeld kunt vormen van het eindresultaat. Tevens behoort een onderhoudsplan tot de mogelijkheden.

Visie

De kracht van tuinontwerpbureau CB-StijlTuinen is creatief maatwerk. Wij maken voor u een uniek plan waarbij uw wensen centraal staan. Geen standaard oplossingen, maar een tuin die bij ú past.

Uw voorkeur, smaak en mogelijkheden worden vertaald naar een uniek, persoonlijk ontwerp. Passend bij uw woning en de omgeving.

Werkwijze

Elke opdracht begint met een vrijblijvend oriënterend gesprek bij u thuis. Al uw tuinwensen worden geïnventariseerd middels een vragenlijst waarna deze verder besproken wordt om een zo goed mogelijk beeld te krijgen van uw wensen.

U ontvangt een offerte voor het maken van uw tuinontwerp. Na accordering van de offerte wordt gestart met de  conceptuele fase, waarin wij op zoek gaan naar ideeën en originele invalshoeken. Deze ideeën zijn gebaseerd op de input vanuit ons oriënterend gesprek. Uw eigen input is daarom van groot belang, het bepaalt immers de koers naar uw eigen persoonlijk tuinontwerp!

Er worden 2 schetsontwerpen op schaal gemaakt en de achterliggende gedachten worden met u persoonlijk besproken. Deze schetsen geven u een globaal beeld hoe uw tuin er in grote lijnen uit komt te zien. Waar nodig kunnen nog aanpassingen worden doorgevoerd om zo samen met u tot het beste ontwerp te komen.

Nadat u 1 schetsontwerp akkoord heeft bevonden begint de uitwerkfase van het eindontwerp. Het ontwerp wordt tot in detail uitgewerkt. Het gehele ontwerp wordt voorzien van exacte maten, materialen worden benoemd, verlichting wordt aangegeven en beplantingsplan wordt opgesteld. Het ontwerp en beplantingsplan wordt aan u gepresenteerd en als naslagwerk aan u aangeboden.

Een onderhoudsplan (snoeitips, onderhoud, bemesting e.d.) behoort tevens tot de mogelijkheden. U kunt ervoor kiezen om het onderhoud (periodiek) door een hovenier te laten uitvoeren. Wij werken samen met professionele hoveniers welke dit voor u kunnen verzorgen.

Kosten van een tuinontwerp

Vooraf maken we duidelijke afspraken over de kosten van een ontwerp, inclusief:

 • Het voorgesprek waarin we uw wensen inventariseren, eventueel de tuin inmeten en foto's maken

 • Het maken en bespreken van twee schetsontwerpen

 • De presentatie van het verder uitgewerkte, definitieve ontwerp (2D en indien gewenst in 3D)

 • (Beknopt) Materialenplan

 • Beplantingsplan

 • Reiskosten vanuit Susteren (tot 15 km enkele reis vanaf Susteren, daarboven €1,50 per km)

De totaalprijs voor een ontwerp is o.a. afhankelijk van uw wensen en afmetingen van uw tuin.

De prijs is incl. gedetailleerd beplantingsplan.

 • Tot 100 m2          € 725

 • 100-200 m2        € 875

 • 200-400 m2        € 1025

 • 400-600 m2        € 1150

 • 600-800 m2        € 1275

 • > 800 m2            Prijs op aanvraag

Volledig 3D ontwerp: prijs op aanvraag. 

Vrijstelling van BTW van toepassing op geleverde diensten/producten.

cb

bottom of page